English | Albanian
Gjermani
Visit our website: britanika.al
The Berlin Brandenburg International School (BBIS)
Berlin Brandenburg International School ( BBIS ) eshte e vetmja shkolle ne te gjithe boten duke ofruar te kater programet e International Baccalaureate Organization. Perveç kesaj, BBIS ofron konvikt per nxenesit e klasave 9-12. Si nje shkolle e mesme ne gjuhen Angleze BBIS terheq studente nga mbi 60 vende. Ajo eshte e vendosur ne kufirin jug - perendim te Berlinit e Potsdam dhe lidhur mire me te dy qytetet nga autobuset e shkollave dhe transporti publik.
+lexo me teper...
Schule Schloss Salem

Schule Schloss Salem eshte themeluar ne vitin 1920 nga princi Max Von Baden, kancelari i fundit I kohes se kaizerit, politikanit dhe pedagogut Kurt Hahn, si dhe ai qe kryente funksionin e keshilltarit sekret te ministrit te kultures Carl Reihnard. Kurt Hahn formuloi nje seri parimesh reformiste ne arsim te cilat vazhdohen te zbatohen edhe tani. Ne bazen e filozofise se shkolles qendron koncepti qe nxenesit duhet te mesohen t’i mbajne mendimet e bindjet panvaresisht se mund te kritikohen per kete. Salem eshte nje shkolle private e autorizuar nga shteti, landi i Baden-Würtenberg dhe ne te njejten kohe eshte nje shkolle internacionale e cila ben pjese ne organizaten e shkollave IB.
+lexo me teper...
CMS v.1.9.1 © RixtelLab 2013-2017
Rixtel Lab